01 листопада, 2015

Модні тенденції сезону осінь-зима 2015/2016

Мода - річ надзвичай швидкоплинна. Початок сезону осінь-зима 2015/16 ще раз підтверджує цю тезу, адже запроваджує чергову порцію модних новинок. Проте в розробках найбільших будинків мод та одязі, який слідом за ними пропонує мас-маркет, намітилися важливі зміни - з'явилися не просто нові тренди, а радше відбувся зсув у тенденціях! 


Про що йдеться скажете ВиА про те, що ... спорт перестав бути провідною модною тенденцією! Саме так - спорт, що так міцно інтегрувався у моду і визначав її обличчя впродовж останніх двох-трьох років, почав відходити на другий план. Спортивна елеганція (sport elegance), спортивний шик (sport chic), спортивний люкс (sport luxe), що були такими актуальними ще кілька місяців тому, passé - перестали займати провідні позиції у модному світі. Модні критики жартують, що відтепер спортивний дух у моді є радше приправою, натомість перестав бути основною стравою і заправляти бенкетом.



Що ж пропонується нам взамін?  

З-поміж безліч колекцій модних дизайнерів на сезон осінь-зима 2015/16 вирізняються дві найважливіші тенденції.

По-перше,  це - мода на артистичні стилі (бохо, етно, поп арт, фольк), вбрання, тканини і фасони, зо опираютья на різні види мистецтва. Відтак, на подіумах та в більшості колекцій мережевих магазинів сьогодні переважають замша, кльош, бахрома, джинс, етнічні мотиви та ... алюзії до часу хіппі.




Другою модною тенденцією є актуалізація стилю ретро. Дизайнери здійснили справжній круїз по минулим десятиліттям, зупинившись зокрема у 60-х, 70-х, 80-х роках. Саме зацікавлення модою цього часу стало визначальною рисою сезону. Головною його особливістю є так званий retro cool стиль - намагання відійти від спорту та рухатися в бік елегантності. Звідси мода на джентльменський гардероб: брючний костюм, пальто-бушлат, взуття чоловічого типу тощо.




Не менш важливою особливістю останнього часу, що знайшла свій вияв і в цьому сезоні є персоналізація стилю. Світ моди не пропонує нам універсальних рецептів модного гардеробу”, залишаючи поле для вираження власного “я”. З'явилося чимало трендів, завданням яких є підкреслити цю можливість: від широкої гами кольорів до вишитих імен та ініціалів на аксесуарах, брошок, брелків та інших дрібних деталей. В моді сьогодні немає чистих” стилів, натомість переважає еклектика.




Отже, вчімося не сліпо наслідувати модні тенденції, а пристосовувати їх до власної особистості й персонального стилю!

*Написано на основі відеоматеріалів польської ютуб-блогерки raaadzka, які стали інспірацією створення даного блогу :).

Немає коментарів:

Дописати коментар