06 грудня, 2015

Жіночий пуховик: Стиль vs Комфорт

Пухмурі й холодні осінньо-зимові дні, коли на перше місце у жіночому гардеробі зазвичай виходить теплий та комфортний одяг, асоціюються передусім з теплим пуховиком, до якого підбирається решта вбрання. Отримавши горде звання універсального типу верхнього одягу, пуховик знайшов своє місце у шафі чи не кожної жінки. Універсальність пуховика втім швидко пов'язалася з популярністю джинсів та чорного шкіряного взуття, в результаті чого склалась ситуація, що вже кілька років поспіль більшість жінок, яких зустрічаємо на вулиці, одягнена неначе під копірку у комплект пуховик - джинси - чоботи. Як правило, це чорні, рідше темносині пуховики, сині, часто з потертостями, джинси й чорні шкіряні чоботи чи черевики...


Зима 2015, Дніпропетровськ, джерело: dp.vgorode.ua


Як же внести різноманіття у цей повсякденний образ, поєднавши у ньому стиль та комфорт?

Перш за все, зверніть увагу, що буцімто універсальний чорний пуховик насправді мало кому пасує й у цілому вимагає більш елегантного загального образу. Обирайте відтінки, що підходять вашому кольоротипу. Оскільки більшість жінок регіону належать до кольоротипу літо, це будуть - темносиній, сірий, сірокоричневий, фіолетовий, бордо, марсала, фуксія тощо. Фасон вашого пуховика нехай буде якомога простішим. Тканина - не надто блискучою. Уникайте надміру аплікацій та нашивок, золотих ґудзиків та замочків, хутра на рукавах та комірі.





Якщо на щодень ви надаєте перевагу джинсам, то нехай це будуть темносині джинси. Не варто поєднувати голубі чи світло-сині джинси з потертостями з блискучою тканиною пуховика! Зробіть ставку на однотонні темносині або чорні джинси чи легінси.




Штани можна замінити на коротку зимову спідничку прямого чи трапецієвидного крою та щільні чорні колготи.




Фабричні чорні чобітки варто замінити на замшеві. Чорна шкіра в поєднанні з блискучою поверхнею пуховика виглядає грубо, остання вимагає більш м'якої благородної фактури поряд. Саме тому та невиграшно і по-простяцьки виглядає пуховик з чорними шкіряними чоботами, у які ще й заправлені світлі робітничі джинси (буває, що чоботи ще й на високих підборах). Якщо ви все-таки надаєте перевагу шкіряному взуттю, то нехай воно буде темнокоричневого кольору, але не чорним!




І на кінець - універсальну безформну сумочку з фурнітурою під золото, що часто є невід'ємним аксесуаром універсального зимового образу, замініть на більш просту у виконанні сумку-тоут з твердим дном, яку носіть у році або на лікті.




1 коментар:

  1. Анонім2/17/2016

    О, про переважну більшість представників кольоротипу "літо" цікаво. Це така статистика?

    ВідповістиВидалити